10:41
Koks kačių kraikas yra geriausias?

Specializuotos gyvūnų prekių parduotuvėse ir net didesniuose prekybos centruose rasite nemažą įvairaus kačių kraiko pasirinkimą. Jei auginate katę, tikriausiai jau bent keletą rūšių esate ir išmėginę, tačiau atrasti tinkamiausią gali būti sunku. Trumpai apžvelgsime, skirtingo kraiko privalumus ir trūkumus – tai leis kiekvienai katei parinkti tinkamiausią kraiką.

Natūralus kraikas katėms

Tai vienas seniausiai rinkoje pasirodžiusių kraikų katėms, gaminamas iš molio ir smėlio. Toks kraikas gana gerai sugeria drėgmę ir neutralizuoja kvapą, tačiau tik tuomet, jei šeimininkas jį gana dažnai keičia. Smulkus kraikas yra švelnus kačių pėdutėms, tačiau prie jų prilimpa ir išsinešioja aplink katės dėžutę. Smėlio pagrindo kačių kraikas tinka mėgstančioms pasikapstyti katėms, tačiau dulka, todėl nėra laikoma sveikiausiu pasirinkimu.

Betonitinis kačių kraikas

Šios rūšies kačių kraikas yra vienas populiariausių, jo galima įsigyti net prekybos centre. Daugelis kačių augintojų mėgsta naudoti šį kraiką, nes katei pasinaudojus dėžute, jis sušoka į gumulėlius ir panaudotą kraiką galima iš karto pašalinti. Dėl to betonitinis kraikas yra praktiškas, ekonomiškas ir nebrangus. Pats betonitas yra molingas mineralas, kuris pasižymi puikiomis rišamosiomis savybėmis, gera skysčių absorbcija, yra netoksiškas. Vis dėlto jautresnėms kačių pėdutėms betonitinis kraikas gali būti kietokas, jas žaloti, o taip pas jis dulka ir prilipęs gali būti katės išnešiojamas aplink dėžutę.

Naudinga pasidomėti:

Silikoninis kačių kraikas

Prieš kelis dešimtmečius šis kraikas katėms išrastas kaip puiki alternatyva dulkantiems kraikams. Silikoniniai grūdeliai yra minkšti pėdutėms ir greitai bei puikiai sugeria tiek drėgmę, tiek kvapus. Šeimininkams itin patogu tai, kad tokio kraiko nereikia dažnai keisti, o apie keitimo poreikį indikuoja pasikeitusi spalva. Deja, ne visos katės mėgsta silikono grūdelių skleidžiamą šiugždesį ir faktūrą. Kai kurios katės gana greitai pripranta, tačiau išrankesni augintiniai tokiu kraiku užpildyta dėžute gali paprasčiausiai nesinaudoti.

Augalinis kraikas katėms

Vadinamasis tofu kraikas yra tikra naujovė, pasižyminti daugybe privalumų. Šis kraikas panaudotas sušoka, greitai sugeria skysčius ir kvapus, yra ekonomiškai naudojamas. Dėl augalinės sudėties jis tinka alergiškiems gyvūnams, yra švelnus kačių pėdutėms ir visiškai prie jų nelimpa. Šeimininkams patiks, kad panaudotą tofu kraiką galima nuleisti tiesiog į klozetą, todėl bus lengva pasirūpinti katės higiena ir tvarka. Bene vienintelis šio kraiko trūkumas yra palyginti aukšta kaina. Taip pat dar ne visi gyvūnų prekių skyriai siūlo įsigyti šios naujovės, tačiau tofu itin greitai populiarėja.

Категория: Katėms | Просмотров: 922 | Добавил: aidasrakstys | Теги: naturalus kraikas, geriausias kaciu kraikas, tofu kraikas, kaciu kraikas pigiau, kraikas katėms, betonitinis kraikas, silikagelio kraikas, kačių kraikas, silikoninis kraikas | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar